Termeni si conditii

Art 1. OBIECTUL SI ELEMENTE DEFINITORII

Prezentul DOCUMENT contine TERMENII SI CONDITIILE generale ce se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC DR LENTILA OPTICS SRL, prin intermediul magazinului virtual www.drlentila.ro, catre CUMPARATOR.

Principalii termeni au urmatoarea semnificatie:

CUMPARATOR - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o COMANDA.

VANZATOR - societatea comerciala DR LENTILA OPTICS SRL, avand sediul social in Sibiu, Str. Masarilor 25, cu nr. de inregistrare in Registrul Comertului: J32/193/2010 si CIF RO26688265.

DrLentila - este denumirea comerciala a VANZATORULUI

BUNURI si SERVICII - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.

COMANDA - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR prin care VANZATORUL este de acord sa livreze BUNURILE si SERVICIILE si CUMPARATORUL este de acord sa primeasca aceste BUNURI si SERVICII si sa faca plata acestora.

CONTRACT - COMANDA confirmata de catre VANZATOR prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA (denumit in continuare DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

SPECIFICATII - toate specificatiile si/sau descrierile BUNURILOR si SERVICIILOR asa cum sunt precizate in COMANDA.

Art 2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile. COMANDA va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1. COMANDA (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2. Specificatii CUMPARATOR (acolo unde este cazul)
3. Termeni si conditii

Daca VANZATORUL confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea comenzii de catre VANZATOR se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea VANZATORULUI catre CUMPARATOR, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. VANZATORUL nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.

Art 3. VALABILITATE

Prezentul CONTRACT intra in vigoare la emiterea facturii de catre VANZATOR. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre VANZATOR sau un furnizor al acestuia.

Art 4. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a) VANZATORUL isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in COMANDA si va livra BUNURILE si SERVICIILE care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile CUMPARATORULUI.
b) Informatiile prezentate pe site-urile VANZATORULUI au caracter informativ si pot fi modificate de catre VANZATOR, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Imaginile produselor nu creeaza obligatii contractuale. Informatiile prezentate pe site nu substituie sfatul medicului sau al altui specialist, CUMPARATORUL este obligat sa aiba o prescriptie valabila, cu o vechime de maxim 6 luni, emisa pentru lentile de contact de un specialist (oftalmolog sau optometrist). VANZATORUL nu isi asuma nicio raspundere privind calitatea produselor si eficienta acestora in tratament, utilizarea informatiilor si a serviciilor se face pe propria raspundere a CUMPARATORULUI.
c) Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "Contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. VANZATORUL are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Art 5. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

VANZATORUL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea CUMPARATORULUI, nefiind necesar acordul acestuia. VANZATORUL va fi intotdeauna responsabil fata de CUMPARATOR pentru toate obligatiile contractuale.

Art 6. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

CUMPARATORUL intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice niciuna dintre informarile primite de la VANZATOR.
Intregul continut al site-ului www.drlentila.ro, incluzand in aceasta notiune texte, imagini, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date sau materiale, este proprietatea SC DR LENTILA OPTICS SRL sau a furnizorilor sai, fiind aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Toate drepturile de proprietate, inclusiv cea intelectuala, asupra site-ului www.drlentila.ro si a continutului sau vor ramane in posesia VANZATORULUI.
Totodata, numele site-ului, precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate ale SC DR LENTILA OPTICS SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Art 7. CONFIDENTIALITATE

DrLentila va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul DOCUMENT.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de CUMPARATOR cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al VANZATORULUI.

Art 8. TERMENE - PENALITATI

Termenele estimate de livrare sunt exprimate in zile lucratoare pe pagina fiecarui produs. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a COMENZII, VANZATORUL este obligat sa anunte CUMPARATORUL de termenul estimat de finalizare a livrarii.
In cazul in care CUMPARATORUL intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de VANZATOR, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care VANZATORUL primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare. Termenul de finalizare, daca nu este modificat de VANZATOR prin anuntarea CUMPARATORULUI, este de 30 de zile de la plasarea comenzii. CUMPARATORUL va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la VANZATOR, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii CONTRACTULUI in conformitate cu termenele stabilite.

Art 9. FACTURARE - PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. VANZATORUL va emite catre CUMPARATOR o factura pentru BUNURILE si SERVICIILE livrate, obligatia CUMPARATORULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Daca se doreste refacturare, modificarea datelor de facturare presupune stornarea facturii initiale si emiterea unei noi facturi. Refacturarea se poate face doar in cadrul aceleiasi luni contabile. Va rugam sa tineti cont de faptul ca refacturarea este posibila doar in variantele: persoana juridica - persoana juridica sau persoana fizica - persoana juridica, nu si persoana juridica - persoana fizica.
Pretul taiat fara specificatia PRV (pret recomandat de vanzare) reprezinta pretul standard DrLentila.
Pentru anumite produse, care se aduc la comanda speciala, este necesara achitarea in prealabil a unui avans sau a intregii sume.
Ochelarii de vedere, lentilele de ochelari si lentilele de contact sunt dispozitive medicale. Atunci cand este cazul, CUMPARATORUL se obliga sa furnizeze pe e-mail o prescriptie emisa de un specialist (oftalmolog sau optometrist).

Art 10. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a) Livrare
VANZATORUL se obliga sa expedieze BUNURILE si SERVICIILE prin curier catre CUMPARATOR. In conditii exceptionale (meteorologice, starea drumurilor, etc), VANZATORUL va informa CUMPARATORUL despre intarzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare.

b) Transport - Ambalare
VANZATORUL se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu BUNURILE si SERVICIILE in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care VANZATORUL colaboreaza. VANZATORUL va asigura ambalarea corespunzatoare a BUNURILOR si SERVICIILOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare pe un mediu durabil (tiparit/mail sau pe site in contul CUMPARATORULUI). VANZATORUL va efectua livrarea BUNURILOR si SERVICIILOR pe teritoriul Romaniei.

Art 11. ACCEPTARE SI DREPTUL LA RENUNTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand BUNURILE si SERVICIILE sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in COMANDA. In cazul in care CUMPARATORUL descopera ca BUNURILE livrate sau SERVICIILE furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci VANZATORUL va aduce la conformitate BUNURILE si SERVICIILE, in termen maxim egal cu termenul de executie al COMENZII, fara a imputa CUMPARATORULUI eventuale costuri legate de aceste operatiuni.
De asemenea, VANZATORUL va respecta prevederile O.U.G. 34/2014 si va aplica politica de returnare.
Pentru lentile de contact si solutii de intretinere: va rugam sa aveti in vedere ca produsele individuale (cutie, flacon, etc.) care au fost desigilate nu pot fi returnate.
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din CONTRACT produsele aduse la comanda speciala, confectionate dupa specificatiile prezentate de CUMPARATOR.
VANZATORUL are dreptul, atunci cand considera ca actiunile CUMPARATORULUI au fost cu rea intentie, sa solicite daune interese catre CUMPARATOR, in conditiile legislatiei.

Art 12. MARFURI EXCEDENTARE

Orice marfuri livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in COMANDA pot fi refuzate de catre CUMPARATOR in termen de 7 zile calendaristice de la livrare.

Art 13. GARANTII

Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in Certificatul de Garantie emis de catre VANZATOR sau de un furnizor al VANZATORULUI, acestea garanteaza CUMPARATORUL impotriva oricarei nonconformitati care poate afecta intreaga sau o parte a BUNURILOR si SERVICIILOR, cu exceptia uzurii normale, pentru perioada de 24 luni de la data emiterii facturii de vanzare. Exceptie fac produsele consumabile, care nu beneficiaza de garantie.

Art 14. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra BUNURILOR si SERVICIILOR va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea CUMPARATORULUI in locatia indicata in COMANDA (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul VANZATORULUI).
In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre VANZATOR sa permita CUMPARATORULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. VANZATORUL nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre CUMPARATOR si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Art 15. RASPUNDERE

VANZATORUL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CUMPARATORUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre VANZATOR a oricarei din obligatiile sale conform COMENZII si pentru daune care rezulta din utilizarea BUNURILOR si SERVICIILOR dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
VANZATORUL va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea COMENZII nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil.

Art 16. PRET DERIZORIU SAU CARACTERISTICI ERONATE

VANZATORUL face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. E posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, VANZATORUL are dreptul sa anuleze comanda CUMPARATORULUI. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, VANZATORUL va depune toate eforturile in vederea livrarii catre CUMPARATOR a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate in site la momentul plasarii comenzii. Daca CUMPARATORUL nu este de acord cu propunerile VANZATORULUI, VANZATORUL are dreptul sa anuleze comanda CUMPARATORULUI.

Art 17. RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

VANZATORUL va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea BUNURILOR si SERVICIILOR si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

Art 18. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Va rugam sa consultati Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul DOCUMENT.

Art 19. UTILIZARE COOKIE-URI

Va rugam sa consultati Politica de utilizare cookie-uri, care face parte din prezentul DOCUMENT.

Art 20. FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Art 21. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul CONTRACT este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila sau, in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale, se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul VANZATORULUI.

Art 22. PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TERMENI SI CONDITII sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, respectivele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile in CONTRACT vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. TERMENII SI CONDITIILE din acest CONTRACT inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre Parti referitoare la subiectul prezentului CONTRACT si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Pentru plasarea unei COMENZI, persoanele minore trebuie sa aiba consimtamantul reprezentantilor legali.

DR LENTILA OPTICS SRL isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat, in scris sau verbal, care au in istoricul comenzilor livrari refuzate sau care folosesc in mod abuziv dreptul de retur in 14 zile.


Ultima actualizare: Octombrie 2019
ÎNAPOI SUS