Nu există produse în coș
DrLentila recomanda folosirea lentilelor de contact, doar la recomandarea medicului oftalmolog, in urma unui examen oftalmologic complet. Doar specialistul va poate recomanda ce tip de lentile vi se potriveste cel mai bine si doar el poate evalua indicatiile si contraindicatiile care survin in urma utilizarii acestora.
Atentie! O prescriptie de la medicul oftalmolog pentru purtarea ochelarilor de vedere nu este echivalenta cu o prescriptie pentru utilizarea lentilelor de contact. Daca purtati ochelari de vedere, dar doriti sa utilizati si lentile de contact, atunci aveti nevoie pentru acestea de un nou consult oftalmologic.
Igiena reprezinta cel mai important aspect si este conditia principala pentru intretinerea corecta a lentilelor de contact.
Reguli de igiena care trebuie respectate pentru confortul dvs si pentru evitarea unei eventuale infectii:
- Pozitionati lentila pe varful degetului aratator. Este recomandat ca degetul sa fie uscat sau aproape uscat.
- Cu ajutorul degetului mijlociu de la aceeasi mana, trageti de pleoapa inferioara, iar cu degetul aratator/mijlociu al celeilalte maini, ridicati pleoapa superioara.
- Aplicati lentila pe ochi, privind in fata sau in sus, cum vi se pare mai usor. Puteti de asemenea sa aplicati lentila pe partea alba a ochiului dinspre ureche.
- Eliberati si inchideti incet ambele pleoape, rotiti privirea de cateva ori pentru a ajuta lentila sa se centreze si apoi clipiti.
- Verificati de aproape intr-o oglinda daca lentila este centrata pe ochi.
- Daca lentila s-a pozitionat corect, aceasta ar trebui sa fie confortabila si vederea dvs sa fie clara. Folositi acelasi procedeu si pentru celalalt ochi.
Exista si alte metode de aplicare a lentilelor. Daca metoda descrisa mai sus este dificila pentru dvs, oftalmologul va va oferi o metoda alternativa.
Indiferent de metoda pe care o folositi, lentila va tinde sa se centreze singura pe ochiul dvs, iar in timpul purtarii vor fi rare cazurile in care aceasta se va descentra si se va deplasa catre albul ochiului. Daca totusi lentila se descentreaza si va incomodeaza, inchideti pleoapele si apoi, printr-un masaj circular, directionati lentila catre zona centrala.
Si la indepartarea lentilelor trebuie sa urmati procedurile de igiena exemplificate la inceputul acestui ghid. Intotdeauna indepartati lentilele inainte de demachiere pentru a evita depunerea de produse cosmetice pe acestea. Niciodata nu folositi unghiile pentru a prinde lentilele, ci folositi intotdeauna buricul degetelor. Pentru a evita inversarea lentilelor, recomandam sa incepeti procesul prin indepartarea lentilei pentru ochiul drept.
Pentru indepartarea lentilelor folositi una dintre metodele prezentate mai jos:
A.
1. Priviti in sus, iar cu degetul trageti usor de pleoapa inferioara, asezand degetul aratator de la cealalta mana direct pe mijlocul lentilei.
2. Trageti usor de lentila catre pleoapa inferioara, in zona alba a ochiului, si apoi prindeti cu blandete lentila intre degetul mare si aratator pentru a o indeparta.
B.
1. Priviti drept inainte si trageti de ambele pleoape.
2. Prindeti usor lentila, strangand de marginile acesteia, intre degetul mare si cel aratator, apoi indepartati-o de pe ochi.
O intretinere corecta va ajuta sa pastrati lentilele de contact curate, sa aveti ochii sanatosi si sa preveniti infectiile. Pentru o utilizare si o intretinere corecta, urmati intotdeauna sfaturile medicului oftalmolog sau consultati prospectul lentilelor.
ATENTIE!
- Nu purtati niciodata lentile de contact pe perioade mai lungi decat va este recomandat de producator sau specialist.
- Nu purtati lentile de contact in conditii sau medii toxice si feriti-le de produse cosmetice cu aerosol (de exemplu, cand aplicati fixativul inchideti ochii).
- Nu lasati lentilele de contact sa stea mult timp la aer, deoarece se pot usca, pot deveni fragile sau se pot deteriora.
- Nu folositi niciodata saliva sau alte lichide pentru curatarea, intretinerea sau lubrifierea lentilelor de contact, in afara de cele recomandate in acest scop.
- Nu imprumutati niciodata lentilele de contact altei persoane si nu permiteti nimanui sa le poarte.
- Daca senzatia de disconfort persista sau apar probleme precum inrosirea ochilor, iritatii sau vedere incetosata, indepartati intotdeauna lentilele. Daca roseata persista, contactati imediat medicul oftalmolog.
- Efectuati controale regulate la medicul oftalmolog.