Politica de returnare

Produsele achizitionate de pe site-ul www.drlentila.ro se pot returna in termen de 14 zile calendaristice de la primire. Conform O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative: Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din OUG Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47): Pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin. De exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte. Prin urmare, in timpul perioadei de retragere, consumatorul ar trebui sa manuiasca si sa inspecteze bunurile cu grija necesara.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Produsul returnat nu trebuie sa prezinte modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, urme de purtare si/sau interventii neautorizate etc.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original al acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 100% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

Conform art.16 din OUG Nr.34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator si produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator.

Nota: pentru lentile de contact si solutii de intretinere, va rugam sa aveti in vedere ca produsele individuale (cutie, flacon, etc.) care au fost desigilate nu pot fi returnate.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 zile de la data informarii de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract. Returnarea contravalorii produsului poate fi amanata in cazul in care Vanzatorul nu a primit produsul returnat. Returnarea contravalorii produsului se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile. In cazul platii numerar la livrare, rambursarea este efectuata prin transfer bancar, iar contul IBAN va fi transmis in scris de consumator. IBAN-ul trebuie sa contina 24 de caractere (cifre si litere) si sa fie al unui cont in RON. In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, va putem restitui contravaloarea produsului in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract, prin e-mail la adresa suport(sterge-text)@drlentila.ro.

Model formular de retragere

(completeaza si returneaza acest formular doar daca doresti sa te retragi din contract)

Catre
DR LENTILA OPTICS SRL
Str. Masarilor 25
550195 Sibiu
Romania
e-mail: suport(sterge-text)@drlentila.ro

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea din contractul incheiat, referitor la vanzarea urmatoarelor produse (*) / prestarea urmatoarelor servicii (*),Comandate (*) / Primite (*) la data,

Nume consumator,

Adresa consumatorului,Contul bancar (IBAN) in care se doreste returnarea sumelor achitate si banca la care este deschis contul,Semnatura consumator (doar daca acest formular este trimis pe hartie),

Data(*) Sterge acolo unde este cazul
ÎNAPOI SUS