Termeni si conditii

Art 1. OBIECTUL SI ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC DR LENTILA OPTICS SRL, prin intermediul magazinului virtual www.drlentila.ro, catre CUMPARATOR.

Principalii termeni au urmatoarea semnificatie:

CUMPARATOR - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o COMANDA.

VANZATOR - societatea comerciala DR LENTILA OPTICS SRL, avand sediul social in Sibiu, Str. Strandului Nr. 20, Bl. 20A, Sc. B, Ap. 2, cu nr. de inregistrare in Registrul Comertului: J32/193/2010 si CIF RO26688265.

BUNURI si SERVICII - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.

COMANDA - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR prin care VANZATORUL este de acord sa livreze BUNURILE si SERVICIILE si CUMPARATORUL este de acord sa primeasca aceste BUNURI si SERVICII si sa faca plata acestora.

CONTRACT - COMANDA confirmata de catre VANZATOR prin emiterea facturii fiscale. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei comenzi.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA (denumit in continuare DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

SPECIFICATII - toate specificatiile si/sau descrierile BUNURILOR si SERVICIILOR asa cum sunt precizate in COMANDA.


Art 2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile. COMANDA va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1. COMANDA (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2. Specificatii CUMPARATOR (acolo unde este cazul)
3. Termeni si conditii

Daca VANZATORUL confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea comenzii de catre VANZATOR se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea VANZATORULUI catre CUMPARATOR, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. VANZATORUL nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.


Art 3. VALABILITATE

Prezentul CONTRACT intra in vigoare la emiterea facturii de catre VANZATOR. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre VANZATOR sau un furnizor al acestuia.


Art 4. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a) VANZATORUL isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in COMANDA si va livra BUNURILE si SERVICIILE care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile CUMPARATORULUI.
b) Informatiile prezentate pe site-urile VANZATORULUI au caracter informativ si pot fi modificate de catre VANZATOR, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Imaginile produselor nu creeaza obligatii contractuale. Informatiile prezentate pe site nu substituie sfatul medicului sau al altui specialist, CUMPARATORUL este obligat sa aiba o prescriptie valabila, cu o vechime de maxim 6 luni, emisa pentru lentile de contact de un specialist (oftalmolog sau optometrist). VANZATORUL nu isi asuma nici o raspundere privind calitatea produselor si eficienta acestora in tratament, utilizarea informatiilor si a serviciilor se face pe propria raspundere a CUMPARATORULUI.
c) Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "Contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. VANZATORUL are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.


Art 5. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

VANZATORUL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea CUMPARATORULUI, nefiind necesar acordul acestuia. VANZATORUL va fi intotdeauna responsabil fata de CUMPARATOR pentru toate obligatiile contractuale.


Art 6. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

CUMPARATORUL intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice nici una dintre informarile primite de la VANZATOR.
Intregul continut al site-ului www.drlentila.ro, incluzand in aceasta notiune texte, imagini, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date sau materiale, este proprietatea SC DR LENTILA OPTICS SRL sau a furnizorilor sai, fiind aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Toate drepturile de proprietate, inclusiv cea intelectuala, asupra site-ului www.drlentila.ro si a continutului sau vor ramane in posesia VANZATORULUI.
Totodata, numele site-ului, precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate ale SC DR LENTILA OPTICS SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.


Art 7. CONFIDENTIALITATE - PUBLICITATE

Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre CUMPARATOR VANZATORULUI, vor ramane in proprietatea VANZATORULUI. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de CUMPARATOR cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al VANZATORULUI.
SC DR LENTILA OPTICS SRL isi rezerva dreptul de a trimite materiale promotionale utilizatorilor care comanda din magazinul virtual www.drlentila.ro sau care s-au inscris la Newsletter-ul acestui site.


Art 8. TERMENE PENALITATI

Termenele de livrare sunt exprimate in zile lucratoare. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a COMENZII, VANZATORUL este obligat sa anunte CUMPARATORUL de termenul estimat de finalizare a livrarii. CUMPARATORUL va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la VANZATOR, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii CONTRACTULUI in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care CUMPARATORUL intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de VANZATOR, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care VANZATORUL primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.


Art 9. FACTURARE - PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. VANZATORUL va emite catre CUMPARATOR o factura pentru BUNURILE si SERVICIILE livrate, obligatia CUMPARATORULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Ochelarii de vedere, lentilele de ochelari si lentilele de contact sunt dispozitive medicale. Atunci cand este cazul, CUMPARATORUL se obliga sa furnizeze pe e-mail o prescriptie emisa de un specialist (oftalmolog sau optometrist).


Art 10. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a) Livrare
VANZATORUL se obliga sa expedieze BUNURILE si SERVICIILE prin curier catre CUMPARATOR. In conditii exceptionale (meteorologice, starea drumurilor, etc), VANZATORUL va informa CUMPARATORUL despre intarzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare.

b) Transport - Ambalare
VANZATORUL se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu BUNURILE si SERVICIILE in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care VANZATORUL colaboreaza.
VANZATORUL va asigura ambalarea corespunzatoare a BUNURILOR si SERVICIILOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare pe un mediu durabil (tiparit/mail sau pe site in contul CUMPARATORULUI). VANZATORUL va efectua livrarea BUNURILOR si SERVICIILOR pe teritoriul Romaniei.


Art 11. ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand BUNURILE si SERVICIILE sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in COMANDA. In cazul in care CUMPARATORUL descopera ca BUNURILE livrate sau SERVICIILE furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci VANZATORUL va aduce la conformitate BUNURILE si SERVICIILE, in termen maxim egal cu termenul de executie al COMENZII, fara a imputa CUMPARATORULUI eventuale costuri legate de aceste operatiuni.
De asemenea, VANZATORUL va respecta prevederile O.U.G. 34/2014 si va aplica politica de returnare. CUMPARATORUL are dreptul de a se retrage din prezentul CONTRACT, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de CUMPARATOR. VANZATORUL va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 zile de la data informarii de catre CUMPARATOR asupra deciziei sale de retragere din contract. Returnarea contravalorii produsului poate fi amanata in cazul in care VANZATORUL nu a primit produsul returnat. Returnarea contravalorii produsului este efectuata prin virament bancar, iar contul IBAN va fi transmis in scris de CUMPARATOR.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din CONTRACT urmatoarele: orice produs adus la comanda speciala pentru CUMPARATOR (inclusiv lentilele de contact torice, lentilele de contact multifocale si lentilele de contact colorate cu dioptrii).
VANZATORUL are dreptul, atunci cand considera ca actiunile CUMPARATORULUI au fost cu rea intentie, sa solicite daune interese catre CUMPARATOR, in conditiile legislatiei.


Art 12. GARANTII

Produsele comercializate pe site-ul www.drlentila.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si termen de valabilitate, acolo unde este cazul. Toate produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.


Art 13. PROMOTII

Reducerile nu se cumuleaza, aplicandu-se principiul celui mai mare procent de reducere. Asadar produsele aflate la promotie, nu vor beneficia de eventuale reduceri suplimentare, cum ar fi de exemplu cupoanele de discount. De asemenea, CUMPARATORUL poate sa aleaga care dintre promotii sa le aplice la COMANDA curenta.


Art 14. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra BUNURILOR si SERVICIILOR va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea CUMPARATORULUI in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul VANZATORULUI).


Art 15. RASPUNDERE

VANZATORUL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CUMPARATORUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre VANZATOR a oricarei din obligatiile sale conform COMENZII si pentru daune care rezulta din utilizarea BUNURILOR si SERVICIILOR dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
VANZATORUL va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea COMENZII nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.


Art 16. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.


Art 17. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul CONTRACT este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila sau, in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale, se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul VANZATORULUI.


Art 18. PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TERMENI SI CONDITII sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile in CONTRACT vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. TERMENII SI CONDITIILE din acest CONTRACT inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre Parti referitoare la subiectul prezentului CONTRACT si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

DR LENTILA OPTICS SRL isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat, in scris sau verbal, care au in istoricul comenzilor livrari refuzate sau care folosesc in mod abuziv dreptul de retur in 14 zile.Ultima actualizare: 23.03.2011